torstai 10. lokakuuta 2013

Yyterin kuntoviikko ja vähän muutakin.

Tälläinen kirjoitus löytyi rannalta.


Lomailin viime viikon Yyterin kylpylähotellissa kuntoillen.
Viikon liikuntasaldo oli n. 14 tuntia. Kävelimme dyyneillä, meren rannalla, luontopolulla ja metsässä - sauvoilla ja ilman.
Kahvakuulaa heiluttelimme ja teimme lihaskuntoliikkeitä yhtenä päivänä.
Kokeilimme myös Tai Chitä (Taiji) erään ihastuttavan vanhemman rouvan (74v-muistaakseni) opastuksella. Tykkäsin kovasti siitä.

Kuusi kilometriä upeaa hiekkarantaa, kuvassa olevassa Bikini Baarissa oli hieman hiljaista tähän vuoden aikaan.


Teimme kävelytestit ja lihaskunto ja liikkuvuustestit. Kävelytestin tulos ei ollut mikään kehuttava, sen kyllä tiesin, koska kävelen aivan liian vähän. Lihaskunto - ja liikkuvuustesteissä sain jo huomattavasti parempia tuloksia. Testit olivat ehkä jopa vaativammat kuin meillä töissä tehdyt, joten tyytäväinen olen niihiin - pääosin. Reisi-peppuosastoa pitää harjoituttaa enemmän, joten niihin kohdistuvaa jumppaa on salilla sitten tiedossa kun sinne asti pääsen.

Merta silmänkantamattomiin.


Sauvakävely on aina maistunut puulta, mutta nyt löysimme toisemme uudestaan. Sauvat ovat olleet auton takaluukussa ainakin 5vuotta käyttämättömänä. Tänään ne pääsivät täällä kotonakin ulos. Onneksi tekniikka on sentään hallussa, on sitä sen verran joskus saatu oppia ja tekniikka tarkastetiin myös Yyterissä.


Ihan parasta terapiaa, kun eräänä aamuna olin aivan yksin rannalla, ei ristinsielua missään ja aivan tyyni meri. Ammensin kyllä sitä tunnetta pahan päivän varalle talteen.

Viikon aikana tuli paljon oltua ulkona todella paljon ja haisteltua meri-ilmaa ja samalla sai läskit kyytiä, on muuten melko rankkaa tarpoa hiekassa eteenpäin.

Kaikin puolin ihana viikko. Porukka oli mukavaa ja "saman firman" ihmisiä oli pari muutakin siellä, mutta eri kaupungista. Ruoka oli erittäin hyvää ja palvelu myös, mukavaa ja leppoisaa väkeä töissä kylpylässä. Ei voi muuta kuin kiittää.  Huoneet olivat ihan perustasoa, mutta kaikki tarvittava kuitenkin.

Päivän hiet pestiin tietysti pois kylpylän puolella, rentouduttiin poreissa ja hierovissa suihkuissa. Vesijuoksuakin harrastettiin ja opittiin uusia juttuja, joilla voi saada vaihtelua vesijuoksuun.
Poreet olivat ihanat ja ulkoallas, jonne pääsi uiskentelemaan suoraan sisältä. Lumisateessa se olisi varmaan vielä mahtavampi.

Rantaviiva oli joka päivä erinäköinen, riippui meren käynnistä.

Kirjoitin jo ennen tätä sepustusta pidemmän jutun, mutta jotain kummaa tein kun melkein kaikki katosi.  Tässä sitten lyhennetty versio, ei niin tarkasti.


Reissulla näin myös äitini, olin hänen luonaan ekan yön. Pojan kummitäti poikkesi kylpylässä moikkaamassa ja siinä menikin reippaastipari tuntia kuulumisia vaihdellessa. Yhden kaverin kanssa sovimme vielä lähtöpäiväksi treffit. Moni muu Porin kaveri jäi vielä tapaamatta, mutta kun siellä muutenkin käyn niin pitää ehdottomastai tavata heitä enemmän.


Viimeisenä päivänä oli retki Reposaareen eli Räpsööseen niinkuin minulla on tapana sanoa. Ihana paikka sekin varmaan asua. Illalla oli vielä Yyteri-twist bileet hotellissa, rautalankabändejä ja tanssia. Oli kivaa vaikka ei päässytkään kuin pari kipaleet. Viimeisin tanssittaja tosin olisi tanssittanut enemmänkin, mutta kello oli jo paljon ja aamulla oli lenkki tiedossa. 

Ehkä lisää juttua vielä kun on kuvia vielä esim. Reposaaresta.

*********

Geokätköilyraporttia vielä tähän loppuun, yhteensä 7 kätköä olen löytänyt. Kolme viimeisintä Yyterin reissulla, siellä sattui olemaan yksi innokas kätköilijä mukana. Kaksi logattiin Reposaaresta ja yksi Fatijärven nurkilta kylpylän lähettyvilät. Enemmänkin niitä olisi ollut, mutta eipä riittänyt mummukan energia enää illalla kätköilyyn.
Ehkä jälleen ensi maaliskuussa noissa maisemissa kun on seurantapäivät.




1 kommentti: