keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Sekalainen katsaus viime vuoteen


 Kävin läpi kuvakansiota ja otan satunnaisotoksia tähän viime vuoden kuvista.

Keväällä syntyi toinen lapsenlapseni, ihana pieni poika - ristiäisiä vietettiin toukokuussa.

Kuva viime kesän Porin reissulta ja siellä näkyy vanha työpaikkani nuoruudesta. 
Porin Puuvilla/Finlaysonin tehdas.
Tulipa oltua kehrääjänä muutaman vuoden.

*******

Viime vuosi oli monelta osin kummallinen, töissä aika raskasta, koska olimme jo toista vuotta väistötiloissa ja se avokonttorissa oleminen ei sovi minulle ollenkaan, vaikka erittäin sosiaalinen ihminen olenkin. Helmikuussa pitäisi päästä muuttamaan remontoituihin tiloihin ja ihanaa, että minulla on OMA huone pitkästä aikaa. 43 päivän päästä on muuttopäivä.

Kesän kohokohta oli kun poikani tuli tyttärensä kanssa mökille muutamaksi päiväksi.
(kuvassa letkulla eristetty ulkotulipaikka, joka kiinnosti kovasti, kolmen henkilön voimin saimme pidettyä tyttelin poissa tulen äärestä - on hän niin vikkelä )

Oli ihanaa seurata pienen tutkimuksia. Toinen lapsi oli vielä niin pieni, että jäi äidin hoiviin kotiin.
Toivon, että saan nauttia pienten seurasta useasti tänä vuonna.

Syksyn kohokohta oli Yyterin kuntoloma, josta olen täällä aiemmin jo kertonut.
Maaliskuussa pitäisi mennä seurantaviikonlopulle.


Kahvakuulan kanssa jumppailukin jatkuu tänä vuonna, viime vuonna jäi tämä laji vähän vähemmälle, koska ranteeni oli pitkään kipeä. Fysioterapeutti sanoi, että se on ylilikkuva, joten en ole sitten tehnyt suoralle kädelle nostoja juurikaan.
Työpaikan salilla riittää kuulia ja laitteita, joten ei ole kuin itsestä kiinni meneekö tekemään jotain vai ei. Paljon muutakin liikuntamahdollisuutta meillä on ja niitä käytetään myös ahkerasti tämä vuosi.
Eräästä ohjatusta ryhmästä jään pois, koska ryhmätoiminta ei tuolla tyylillä ole minun juttuni.

Meinaan muutenkin tänä vuonna tehdä asioita enemmän itseni kuin muiden takia.
Tuntuu että viime vuosina on revitty joka paikkaan ja joka juttuun siksi "koska sitten muutkin tulevat helpommin".
Aurajokirannasta nostettu fillari, jotenkin kuvauksellinen minusta.
Kuvaukset jatkuu tänäkin vuonna, kaikkea omituista on kiva kuvata.


Kuva Leineperistä, jonne tunnen kummallista vetoa. Olen siellä asunut tosi pienenä hetken, mummo tosin asui maisemissa pidempäänkin. Paikka on jotenkin niin idyllinen, kuin aika olisi pysähtynyt.
Vuosiin en siellä käynyt, mutta nyt parina viime vuotena olen siellä piipahtanut samalla kuin olen käynyt äidin luona Porissa.

Leineperissä on paljon käsityöläisten pajoja, keramiikkaa, takorautaa jne.
Suosittelen, mikäli reissu Porin suunnalle muuten on mielessä.


Tanssia aion harrastaa tänä vuonna enemmän taas pitkästä aikaa. Pari viime vuotta on ollut sellaista, että olen käynyt vain satunnaisilla latino ja zumbatunneilla. 
Lähellä olevalle salille on kuitenkin tulossa taas Zumbaa ja Sh´Bamia ja ehkä myös latinotanssia. Kävin viime perjantain Sh´Bam tunnille "vahingossa", piti olla zumbaa, mutta vetäjä oli unohtanut kaikki levyt kotiin sitä lajia. Hän veti sitten Sh´Bam tunnin ja voi että oli hauskaa. Uusimpien hittien tahtiin mentiin, kovin vaikeita askelia ei ollut, enemmän tuottaa vaikeuksia saada kädet jalkojen tahtiin, mutta yllättävän hyvin selvisin oudosta lajista. 
Kerran olin kyllä kokeillut, mutta vetäjä ei ollut niin innostava ja silloin oli liikaa korkeita sivuloikkia, jotka ei sovi mulle. Kuva Apollogymin salilta, jossa oli tapani mukaan taas liian aikaisin ennen tunnin alkua.

Paljon kaikkea muutakin on tapahtunut, mutta siinä sekalainen otos.
En ole vielä sinut Macin kuvasysteemin kanssa, joten tiettyjen kuvien etsintä ei ollut niin helppoa. Tänä vuonna opettelen senkin kunnolla.

Tavaroita on viime vuonna hävitetty kahdella kirpparimyyntisessiolla, kannettu Konttiin, Ekotorille ja roskiin, mutta miten ihmeessä näyttää siltä kuin ei mitään olisi viety pois. Pelkään pahoin, että tavarat sikiävät salakavalasti. Pitäisi varmaan muuttaa, jotta tulisi vieläkin enemmän karsittua.

MUUTTO onkin yksi asia toivomuslistallani, mielellään työpaikan lähelle rivitaloon. Jää nähtäväksi onnistuuko.

Kummempia lupauksia en aio tehdä, yritän ehkä vain olla liikaa stressaamatta asioista, joille en voi mitään.

Ihanaa tulevaa vuotta kaikille.

Itselläni on ainakin yksi tiedossa oleva mukava tapahtuma, joka liittyy askarteluun. Kokonainen viikonloppu huippuseurassa ja Puolasta ihana kurssinvetäjä Finnabair ...mutta tästä sitten enemmän kädentaitoblogissani.





1 kommentti: