perjantai 14. kesäkuuta 2013

Tavaranpaljous

Olen viime aikoina tutkiskellut sivuja, joissa ammattijärjestelijät auttavat ihmisiä tavarapaljouden kanssa.

Tässä Sandy Talarmon haastattelu aiheesta. Sandylla on omatkin sivut sekä blogi Vapaana virtaavia, joka löytyy tuosta siuvn blogiluettelosta. (Sandy on "tuttu" n. vuodesta 2006 kun aloitin bloggauksen ja ATC eli Artist Trading card- askartelun, häntä saa siis "syyttää" siitä, että niistä innostuin. Askartelupiireissä on tapana leikkimielisesti syytellä jos joku jostain innostuu :)

Paljon asiaa kirjoittaa hän. Haastattelun lopussa hän sanoo, että järjestä vaikka yksi lehtipino niin jo tulee hyvä mieli. Tosiaan, juuri kahvia juodessa järjestelin viikon mainos ja postipinon, olen ollut työmatkalla, joten ukko ei ole uskaltanut heittää mainoksia pois, tykkään käydä ne läpi. MUTTA nyt sekin pino tuli selvitettyä.

Loma alkaa kohta, heti juhannuksen jälkeen ja tarkoitus olisi, että kellarista aloitan tämän raivausprojektin. En stressaa siittä, että jos teen sitä lomalla, mulla nyt vaan menee lomat siivoamiseen kun ei muuten mukamas ehdi tai jaksa tai keksin parempaa tekemistä, kuten liikuntaa tai askartelua...tai nettisurffausta.

Tää "plään" on nyt oikeastaan itselle:

Kellarista tavaraa kirpputorille (joko lahjoitus tai hommaan myyntipaikan), ekotorille, roskiin ja
säilytys, eli 4 pinoa.
Kirjoja on kellarissa ja niistä on vaikea luopua, mutta olen tehnyt nyt muutaman vuoden "surutyötä", joten eiköhän se onnistu. En ehkä koskaan tule saamaan sitä seinän kokoista kirjahyllyä ja jos saankin, ainahan voi hankkia uusia vaikka kirpputorilta.

PARIT KUVAT ASKARTELUNURKASTA, koska eipä nyt ole tullut kaaoksia kuvattua ja näille on jo tehty jotain....ja kuvaton postaus on tylsä.

Askartelunurkassa on tälläiset Expeditit, nuo laatikot ovat tuosta nyt poissa ja niihin on asennettu laatikot.
Nämä olivat halpoja (15€ nämä 2kpl pakkaukset) niitä, on nyt kaikissa 4 lokerossa.
Helppo asentaa naisihmisenkin itse.

Osa askartelutavaroista on siis järjestyksessä, mutta vielä riittää töitä näidenkin kanssa.
Ärsyttävintä on kun tiedät sinulla olevan jonkun jutun ja sitä ei löydy mistään.



Kun kellari on setvitty, käyn yhden huoneen kimppuun, jossa on Ikean Billyhyllyjä ja mappihylly, niissä on kirjoja ja nukkeja ym. tavaraa. Siirrän Billyt ja mappihyllynkin ehkä kellariin, johon sitten järjestellään ne mitä säilytetään. Huomattavasti helpompaa myös etsiä sieltä tavaraa. Ylhäältä siirretään säilytettävää tavaraa kellariin, koska sinne on tullut tilaa. Näin saan asuntoon lisää tilaa.

Ikeaan taas käy matka ja sieltä hankin pari Expedit hyllykköä, joissa 4 lokeroa. Niihin korit tms. joihin sitten laitetaan sellaista tavaraa joita tarvitaan useimmin ja piilotetaan esim. nukkeja tai askartelutavaraa.

Vaatteet käydään taas kerran läpi ja luovutaan niistä, joita ei pidetä. Askartelutavarat on osittain jo käyty läpi, kun hommasin tämän nurkan Expediteihin ne laatikot. Eli projekti on jo pidemmällä kuin pelkkä ajatus.

Saa nähdä kuinka käy, se kyllä riippuu paljon myös lomakeleistä, jos sataa onnistumisprosentti on suurempi, jos on hellettä, ei täällä kämpässä kovin paljon jaksa siivoilla koska lämpötila huitelee lähemmäs +30 astetta.

Nähtäväksi jää "kui ämmän käy". Ajattelin, että jos sen kirjoitan, että auttaisko se eteenpäin, tosin ukkoakin tarvitaan ainakin kantamaan ja kertomaan omien tavaraoiden kohtalon.

4 kommenttia:

  1. Mä vähän kyllästyin muuten samasta syystä tuohon askarteluun, kuin sinä silloin joskus... eli kun kaikki paikat kotona oli niin sekaisin...kun koti on samalla kertaa työtila, studio ja koti ja kaikkea muuta siltä väliltä. ;

    VastaaPoista
  2. Joo, se rasittaa ihan hirveästi mieltä kun joka paikka on täynnä rojua. Yritän nyt saada tolkkua, jotta ei tartte sitä kokonaan lopettaa. Onneks askartelukaman saa aina myytyä :) jos intoa ei riitä.

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa niin tutulta, tuo, että tietää omistavansa jotain eikä löysä sitä. Mua on alkanut myös ahdistaa tavaranpaljous ja ahtaat tilat. Tavara päivässä pois on ihan hyvä alku. =)

    VastaaPoista
  4. Hyvä idea muuten tuo tavara päivässä pois. Jospa tekisinkin niin, että poistan tavaran päivässä ensin loman aikana Ikean kassiin ja jos en saa varattu kirpparipöytää vien ne konttiin. Oikeastaan voisin jo aloittaa nyt etukäteen ja laittaa koko ensiviikon tavarat pois, eli 7-8 tavaraa.

    VastaaPoista